Billiga träningsklockor

Det finns en del billiga träningsklockor att välja mellan, men många som ligger under 2 000 kronor brukar ofta sakna någon av de populära funktionerna som uppskattas i de lite dyrare modellerna. Om du inte har så stora krav på din träningsklocka så kan de billigare alternativen absolut vara ett alternativ.

Om du är väldigt köpsugen på en billig träningsklocka så rekommenderar vi dig ändå att ta en titt på de modeller vi listar på sidan för bäst i test. De är lite dyrare men de kan vara bra att jämföra med så du vet vad du inte får när du satsar på en billig variant.

Om du är intresserad av att din träningsklocka ska kunna visa sträcka och hastighet så kommer den behöva vara utrustad med en GPS. Följande modeller är de billigaste alternativen vi kan rekommendera som har GPS inbyggt eller som medföljande tillbehör.

Garmin Forerunner 220 / 230

Garmin Forerunner 220Garmin Forerunner 220 och 230 är en av de mest prisvärda träningsklockorna du kan hitta idag. Du får väldigt många funktioner med ett mer modernt utseende än Forerunner 110 till ett rimligt pris. Forerunner 220 är den självklara uppföljaren även om priset är lite högre, vilket förklaras med en bättre display, batteritid och funktioner.

Batteritiden är upp till 6 veckor i ”viloläge” och du kan vara i träningsläge i hela 10 timmar i sträck. Den har en vattenklassning som är 5 ATM, vilket innebär ett tryck motsvarande 50 meters djup. Det är alltså en träningsklocka som enkelt tål simning och snorkling.

Till klockan följer ofta HRM3-SS med vilket är den senaste  ”Heart Rate Monitor” från Garmin med hög kvalitet. Produkterna säljs dock även separat så var noga med prisjämförelserna.

På butikslänken nedanför hittar du all information du behöver om Garmin Forerunner 220. Vi länkar till Outnorth då de erbjuder prisgaranti och är en trovärdig nätbutik med snabba leveranser.

Forerunner 220 är inte den billigaste träningsklockan men det är fortfarande en väldigt prisvärd träningsklocka för de som vill ha de där extra funktionerna. Köper du billigare och vill uppgradera så blir det i längden dyrare också, så det är bra att satsa på något man tror räcker/håller för ens träning.

Klockan finns i två färger: svart/röd & vit/lila

Mer info / Köp: Sportamore – ca 2500 kr

Polar A300

polar-a300Polar A300 är en av de mest prisvärda träningsklockorna på marknaden idag. För en ganska billig peng får du väldigt mycket funktioner som hjälper dig att hålla koll på din aktivitet under dagen och specifikt på träningen.

Med aktivitetsguiden hjälper klockan dig att uppnå din dagliga aktivitetsnivå så att du är så aktiv som du vill. Det kan hjälpa dig att hålla vikten eller gå ner beroende på ditt mål. Klockan håller även reda på din träningspass och hur tuffa dessa varit genom att registrera träningseffekten. Det kommer hjälpa dig att ta reda på om du behöver en längre vila än vanligt.

Med hjälp av pulsbandet så håller klockan full koll på hur ansträngande dina träningspass är och kan enkelt visa detta online i efterhand. Det mesta som behövs för att få all träningsdata på ett ställe finns i klockan men tyvärr saknar modellen inbyggd GPS så den kommer inte kunna visa sträcka eller i efterhand visa var du t.ex. sprungit eller cyklat.

Om GPS är ett måste (vilket det är för många) så är M400 modellen bättre med fler funktioner.

Mer info / Köp: Sportamore – ca 1000 kr

Garmin Forerunner 110

Garmin-110Garmin Forerunner är en populär serie där modellen 110 tillhör de enklaste varianterna. Utan att kompromissa på kvalitet och viktiga funktioner så är Forerunner 110 ett av de självklara valen att titta på.

Klockan fungerar bra som en vardaglig sportklocka och finns i tre utföranden. Herr- och dammodellen skiljer i design och kommer båda med ett HR-bälte för att mäta pulsen. Det finns även en Unisex variant som levereras utan bälte.

Med Garmin Connect kan du enkelt ladda upp all träningsdata i efterhand och se dina sträckor, hastigheter, varvtider m.m. Du kan även dela och ta del av rutter av andra användare och på så sätt få inspiration till kommande träningar.

Garmin Forerunner 110 Unisex är billigare än de andra två eftersom denna leveras utan pulsmätare.

Garmin Forerunner 110 har utgått. Ta en titt på Forerunner 220 och 230 ovan för en mer uppdaterad och bättre träningsklocka.

Garmin Forerunner 15

Garmin-Forerunner-15Garmin Forerunner 15 är den enklaste träningsklockan med GPS och den absolut billigaste av de senaste varianterna. Klockan fungerar bra för dig som vill börja med något enkelt och inte har behov av alla onödiga funktioner.

Klockan använder GPS för att mäta sträcka, hastighet och hur många kalorier du har förbrukat. Skulle du vilja träna löpning inomhus på t.ex. ett löpband kan du enkelt köpa till en stegräknare som du fäster på skon och ansluter till klockan så får du även upp kaloriförbrukningen där.

Även om Garmin Forerunner 15 är billig så har den ändå en bra vattenklassning (ATM 5) som gör att du kan bada, simma och snorkla med den. Batteritiden är ca 8 timmar för träning och 5 veckor i vanligt läge. Detta gör att du inte behöver ladda klockan varje natt.

Forerunner 15 finns i flera färger och även i två storlekar. Beroende på hur stor handled du har kan du välja en större eller mindre modell.

I priset nedan inkluderas även ett pulsband så du kan mäta pulsen under träning. Utan tvekan den billigaste träningsklockan med så pass många funktioner just nu.

Detta är en utgående modell!