Om Sidan

Traningsklocka.com har som mål att ge konsumenter en bra vägledning till bra träningsklockor oavsett om det är för nybörjaren eller proffset.

Vi kommer uppdatera och fylla på med information så att det alltid är färskt och relevant till dagens situationer. Vårt mål är att kunna informera och täcka ett tio-tal av de bästa träningsklockorna som finns på marknaden. Vi har dock valt att börja med att rekommendera de träningsklockor som är absolut mest populära i olika prisgrupper. Det gör det snabbt och enkelt för den som är nybörjare att hitta en lämplig produkt för deras behov.

Traningsklocka.com har samarbete med dessa hemsidor.

Så la vi upp hemsidan (för den nyfikne)

Traningsklocka.com är en liten hemsida där främst jag och en vän tränar oss på att använda WordPress, ett s.k. CMS gjort för bloggar och enklare hemsidor.

Att vi valde just temat träningsklockor var enkelt då vi både är väldigt intresserade av löpning, träning och teknik.

Det var inte speciellt svårt att lägga upp hemsidan då allting egentligen bara är att följa några enkla steg.

Det första vi gjorde var att registrera domännamnet och ett webbhotellskonto hos webbhotellet Loopia. Så fort det var betalt var det bara att ladda ner WordPress för svenska och använda ett filöverföringsprogram (FTP-client) och skicka till Loopias server. Det tog några minuter sen hade alla filer kommit på plats.

Det enda som var kvar att göra efter det var att skapa en MySQL-databas i Loopias kontrollpanel. Det är inte alls svårt och allt man behöver göra är att välja ett namn på databasen och ett lösenord för användaren. Lösenordet används sedan av WordPress för att logga in på databasen och spara informationen. Det är alltså inget du kommer behöva använda mer än när man installerar WP.

Sen var det bara att besöka hemsidans adress, följa anvisningarna och fylla i uppgifterna för databasen. Sen var allt klart att användas. Förmodligen är många andra webbhotell lika enkelt som Loopia, men vi valde dem då de fått väldigt bra betyg och omdömen online. Du kan läsa mer om vad andra tycker om Loopia om du är nyfiken.